Massasje. Gjennom aromamassasje har de eteriske oljene virkning både som duftmolekyler og absorbering gjennom huden. Absorberingen skjer ved at oljens virkestoffer går rett i blodbanene og transporteres rundt i kroppen. Virkningen fortsetter lenge etter at behandlingen er avsluttet. En viktig faktor i denne typen behandling er også berøringen og den fysiske og mentale tilstedeværelsen avterapeuten.


Aromatiske bad. Når man tilsetter eteriske oljer i badevannet, blir de automatisk varmet opp av det varme vannet og fordamper raskt hvis de ikke er blandet med en emulgator. Emulgatoren, badeolje, badesalt, fløte eller honning gjør at de eteriske oljene fordeler seg ned i vannet og at de derfor både virker gjennom huden og gjennom luftveiene. I mangel av emulgator anbefales vanlig baseolje, som ikke bringer de eteriske oljene ned i vannet, men i hvert fall tynner de ut på overflaten.


Direkte påføring/kompresser. Det finnes noen førstehjelpsituasjoner der det er ufarlig å påføre en ren eterisk olje direkte på huden. Særlig gjelder dette ved akutte hudskader eller ved innsektstikk. Husk at en del eteriske oljer kan være hudirriterende og det kan derfor være fornuftig å ta en ”lappeprøve” før behandling. Påfør oljen med en bomullsdott i den konsentrasjon du ønsker å benytte på innsiden av underarmen hvor huden er tynn. Sensibel hud vil normalt reagere raskt ved å bli rødflammet.


Inhalering. Inhalasjon er meget effektivt både i fysisk og i psykisk behandling. Eteriske oljer benyttes da ufortynnet i en aromalampe eller i en elektrisk forstøver for å bekjempe luftveisinfeksjoner, reduserer bakterieflora i rommet eller for å gi en ønsket psykisk/mental stemning. Forskning viser at bruk av utvalgte eteriske oljer reduserer bakterieflora, stafylokokker og muggsporer i et værelse med opptil 80% på en time. Aromalamper/forstøvere burde derfor være obligatoriske på syke- og pleiehjem, i barnehager og private hjem.
Kremer/shampoo. Ved tilsetting av eteriske oljer i basekremer eller uparfymerte ferdigprodukter, kan man behandle mange ulike hudproblemer. Det finnes mange bøker om dette på markedet, eller du kan henvende deg til Natur & Helse for et oppskriftshefte med en del ideer


 Behandlingstid ca 90min

 

 Pris kr: 500,-

 

Nakke /rygg ca 45min

350,-

 

 

 

 

Velvære

Gir god helse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svaneveien 10 B

4318 Sandnes

 

 

 

 

Røren`s

Aromaterapi & Massasje

 

 

Telefon 51 66 88 67  Mobil 92 40 18 21

 

            Epost :             aroma@lyse.net

 

                  Åpent når du trenger det